Jag har varit dålig i Kristallsjukan över en veckas tid.
Det snurrade rejält och jag var konstant illamående.
Jag fick göra övningar hos Sjukgymnasten och fick övningar att göra hemma.
Det var väldigt obehagligt att göra dessa övningar för det triggade snurret, men det hjälpte.
Det är inte kul när man inte mår bra, och väldigt obehagligt när det bara snurrar i huvudet.
Men kroppen är fantastisk, tänk hur allt hör ihop. Snurrandet gör att man mår illa, så det påverkar
tarmarna och matsmältningen.
Så mitt i allt det jobbiga fascinerades jag över hur kroppen fungerar.

När det är jobbigt kan det vara svårt att tänka på positiva saker, vi vet att vi har liv eller död på vår tunga. Våra tankar och våra ord påverkar vår hjärna och påverkar hela oss.
Negativa tankar blir som krokiga fula träd i vår hjärna, positiva tankar och ord blir till fina träd istället.
Vår kropp består av mycket vatten och i vattnet så bildas det mönster av våra ord.
Det fanns en Japan som har gjort fantastiska Youtube filmer om detta, han heter Masaru Emoto, han dog 2014. Han visade hur fula ord gjorde fula mönster men hur positiva ord eller bön gjorde vackra mönster, fascinerande eller hur?
Tänk då på vår kropp som innehåller så mycket vatten, vilka mönster bildas i vår kropp? Vilka ord säger du om dig själv, vilka tanker har du om dig själv.
Har vi fula krokiga ”träd” i vår hjärna och har vi hemska fula mönster i hela kroppen? ( Lyssna på Caroline Leaf om detta)
Pratar och tänker vi gott om oss själva så får vi fantastiskt fina ”träd” i vår hjärna som påverkar oss positivt på alla plan. Då får vi vackra fina mönster i vattnet som finns i hela kroppen.
I allt detta så har tacksamhet stor betydelse, sjunger vi tacksägelse sånger till Gud så för det oss genom Hans portar, se Psalm100.
Fortsätter vi från tacksamhet till lovsång då kommer vi till Hans gårdar och där kan vi verkligen lova och prisa Herren och går vi vidare till tillbedjan, ja då kommer vi inför Hans tron.

Om vi tittar på den kroppsliga aspekten på detta, så skulle jag vilja se hur detta påverka vår kropp! Jag tänker mig fullt av vackra färger och mönster i hela kroppen, jag kan föreställa mig att alla kroppsceller vibrerar av glädje till vår Skapare, vårt DNA påverkas och hela kroppen lovsjunger. Lägger vi till att hela vår själ lovsjunger, då lovsjunger vi verkligen i ande och sanning, för hela vi är involverade i tacksamhet, lovsång och tillbedjan.
När vi gör det med ande, själ och kropp, wow, då tror jag det påverkar allt i oss, till och med vårt immunitetförsvar. Så med denna blogg vill jag uppmuntra inför det nya året, att inkludera dessa saker i ditt liv.

Aktivera kroppen i dans inför Gud, ifall du är frisk och kan röra på dig. Ge dig hängivet i tacksägelse, lovsång och tillbedjan, vem vet vad som händer i dig när du gör detta. En sak vet vi i alla fall med full säkerhet, att Herren är värd att tackas, lovsjungas och tillbedjas. Han vill inte ha slentrianmässig lovsång utan en lovsång där hela vi är aktiva på alla plan. Kanske ska vi dansa inför Gud, inför det nya året, kan inte tänka mig något bättre start.
Vi kanske kan dansa, lova och tillbe Herren så att många saker som hindrar oss bara ”trillar” av oss
för att vi har våra hjärtan vända till Honom.
Vi får inta områden som har varit stängda och gå in genom nya dörrar.

Jag önskar dig ett Välsignat Nytt År!

Meny